DİYARBAKIR / ÇINAR - Beşpınar Ortaokulu

Haz

Yoğun bir dönemi geride bıraktık. Bir dönem boyunca sorumluluklarını yerine getiren, yeni bilgi ve beceriler edinen ve birçok farklı gelişim alanına yönelik performans sergileyen öğrencilerimiz için karnelerine kavuştu. Birçok öğrenci ve ebeveyn karneyi, başarının tek belirtisi gibi algılasa da karne çocukların başarılarının tek göstergesi değildir.

Karne, okul tarafından aileye sunulan ve çocuklarının okul hayatındaki gelişimlerini takip edebilmesini sağlayan bir araçtır. Aileler karneleri yol gösterici bir kılavuz olarak değerlendirmelidir. Bu doğrultuda, öğrencinin başarılı olduğu veya desteğe ihtiyaç duyduğu alanlar konusunda bir yol haritası belirlemelidir. Yaz tatili çocuklar için dinlenmek ve eğlenceli vakit geçirmek anlamına gelmektedir. Eğlenerek geçen bu tatil dönemi çocuklar için hızla geçmektedir bu nedenle iyi bir tatil öncelikle "planlı bir tatil" olmalı ve çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişim alanlarına yönelik gerçekleştirilmelidir. Ancak bu durum tüm tatil sürecinin tamamını aktivitelerle doldurmak anlamına da gelmemeli, çocuklara kendi başlarına geçirebilecekleri boş zaman saatleri de yaratılmalıdır.
Tatilde zaman yönetimi de önemlidir. Uykuya yatış ve kalkış saatleri, yemek saatleri, kitap okuma gibi standart bir zaman yönetimi de hem tatilin dolu dolu ve anlamlı bir şekilde geçirilmesini sağlayacak hem de okullar açıldığı zaman yeniden okula uyumu kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olacaktır. Öğrencinin gelişimine uygun, çok yoğun olmayacak şekilde hazırlanan ders çalışma programları eksik kalınan noktaları tamamlayabilmek adına önemli bir fırsattır. Güzel, keyifli, sağlıklı ve verimli bir tatil geçirmeniz dileğiyle çocuklar...

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlaması Okulumuzda Gerçekleştirildi. Tören; 1 Dakikalık Saygı Duruşu Ve  İstiklal Marşımızın Okunmasıyla Başladı. Günün Anlam Ve Önemini Belirten Konuşmaların Ardından Öğrencilerimizin Okuduğu Şiirlerle Kutlama Programımız Sonlandı.

May

Bilim Sanat Ve Eğitim Merkezinden Gelen Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimize Su Roketi Uçurma Ve Teleskopla Güneşi İnceleme Etkinliği Gerçekleştirdiler.

Nis

2023 Mart Ayının En Temiz Sınıfı Okulumuz 5/C Sınıfı Seçilmiş Olup Okul İdaremiz Tarafından Ödüle Layık Görüldü

1 WORLD 1001 MOTIFS/ 1 DÜNYA 1001 MOTİF

Okulumuzun İngilizce Öğretmeni Rabia ŞİMŞEK tarafından yürütülen E- Twinning projesi Nisan 2023 itibariyle başladı.

Nis

ISO 9001 kalite yönetim sistemi belgesine sahip olan okulumuza yeni atanan  öğretmenler için İlçe İSG uzmanı Gülistan YAY tarafından ISO 9001 Kys eğitimi verildi.

Mrt

Okulumuzda velilere yönelik deprem ile ilgili aile destek oturumu gerçekleştirdik.

Mrt

Dünya Kadınlar Günü Okulumuzda Okul Müdürümüzün katkılarıyla hazırlanan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.

Mrt

Okulumuzda sivil savunma etkinlikleri kapsamında yangın ve deprem  tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesinde oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemleri alındı. Sirenin çalmasıyla sınıflarda bulunan öğretmen ve öğrencilerimiz sıra ve masa kenarlarında başlarını koruyarak nizami bir pozisyon aldı. Bir süre oluşturdukları yaşam üçgeninde bekletilen öğrenciler daha sonra tekrar başlarını korumada tutarak hızlı ve düzenli bir şekilde başarıyla toplanma alanımız olan spor sahasında her sınıf halka oluşturacak şekilde toplandı. Sınıflar daha sonra o sırada derste bulunan öğretmenler tarafından yoklamaya tabi tutuldu. Okulun tamamen tahliye edildiği ve bu tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlandığı görüldü.

Şbt

OKULUMUZ DİYARBAKIR'DA GEREKLİ TÜM ŞARTLARI SAĞLAYARAK İSO 9001 BELGESİ ALAN 2 OKULDA BİRİ OLDU.

Şbt

Çınar Kaymakamı Sinem Güher Büyüknalçacı, Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Güzel, Çınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz, Çınar İlçemizde görev yapan okul müdürlerimiz, Askeri Yetkililer, Okulumuzun Öğretmenleri ve Beşpınar ve çevresinde ikamet eden vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi. Bilim şenlğimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.